Jetra je „hemijska laboratorija“ i centralni organ za razmenu materija. Kada je opterećena toksinima, jetra se ne može izboriti sa tolikom količinom otrova, pa se prelivaju u krvotok.

Ovo je veoma efektivna metoda koja oslobađa organizam od toksina, holesterola, kamenja, parazita i svih ostalih štetnih nečistoća.

Po završetku upotrebe OKP paketa, možete dodatno očistiti jetru i žuč od holesterolskog kamenja. Izgled kamenja možete videti na slikama. 

Ko bude želeo da očisti jetru i žuč dobiće uz OKP paket gratis gorku so (magnezijum sulfat) za 2 čišćenja jetre.

Radi efikasnosti i po savetima dr Hulde Klark čišćenje jetre se radi posle upotrebe OKP paketa i to 2 puta sa razmakom od 2-3 sedmice.

Naglašavamo da čišćenje jetre nije obavezno i da jetru čistite na sopstvenu odgovornost.


Da bi čišćenje organizma bilo kompletno, dobićete savet kako da prirodnim putem očistite jetru i žuč.

Posle čišćenja organizma OKP paketom preporuka je da po priloženoj tabeli uradite čišćenje jetre i žuči. Tog dana od 16h pa do kraja sledećeg dana poželjno je ostati kod kuće i zato je najbolje isplanirati da taj dan bude vaš neradan dan tj. Subota do Nedelje uveče. Shodno tome, definišite za sebe dan kada je najbolje otpočeti uzimanje terapije.

Na dan čišćenja jetre, nemojte uzimate nikakve lekove, vitamine i kapsule, bez kojih inače možete. Tog dana čišćenja, verovatno ćete više puta ići u toalet. Tada ćete izbaciti zelene kamenčiće u WC šolju. Oni će plutati, jer se sastoje od holesterola.

Za čišćenje jetre biće Vam potrebno:

 gorka so  4 supene ravne kašike
 maslinovo ulje  1,5 dl
 crveni grejpfrut  2 kom.


Plan čišćenja jetre i žuči:

 Jutro  Pojedite nemasni doručak: voće, žitarice, hleb, med.
 Nemojte uzimati ništa masno: ulje, maslac, sir, pavlaku ili mleko.
 Napomena: do 14h popijte najmanje 1,5 lit tečnosti, (najbolje vodu), jer posle 14h više ne smete ništa jesti, a vodu možete umereno piti.
 podne  Pojedite nemasni ručak: pečeno ili kuvano povrće, hleb i salatu (sa solju, ali bez ulja).
 14.00 h  Nemojte jesti posle 14h, jer ako prekršite ovo pravilo, kasnije Vam može biti loše. Nadalje vodu možete umereno piti.
 Posle 14.00h  Pomešajte 4 velike, ravne kašike gorke soli sa 6 dl vode. To podelite na 4 jednaka dela.
 16.00 h  Popijte 1/4 gorke soli. Nakon toga možete isprati usta ili popiti malo vode.
 20.00 h  Popijte drugu dozu gorke soli.
 21.30 h  Završite sve aktivnosti i spremite se za krevet.
 21.45 h  Pripremite napitak za čišćenje jetre:
 Iscedite oba grejpfruta. Bez semena i pulpe sipati u flašicu. U to dodati 1,5 dcl maslinovog ulja. Zatvorite i mućkajte dok ne  postane vodenasti napitak.
 22.00 h  Sada trebate popiti napitak koji ste pripremili (maslinovo ulje i grejp). Napitak popite stojeći u roku od 5 min. (15min.za slabe i starije osobe).
 Nakon što ste popili napitak, odmah lezite. Ako tako ne uradite možete sprečiti izlazak kamenčića. Lezite ravno na leđa, sa uzdignutom glavom na jastuku, ili na levi bok. Pokušajte da budete potpuno mirni barem 20 min. Nećete osetiti nikakav bol, jer zahvaljujući gorkoj soli, kanali su otvoreni. Spavajte što više na levom boku.
 Sledeće jutro (posle 6.00 h)  Nakon ustajanja, (ne pre 6h) popijte treću dozu gorke soli, a ako osetite mučninu, čekajte da ona prođe i onda popijte gorku so. Mučnina je znak da toksini napuštaju vaš organizam. Vratite se natrag u krevet.
 2 sata kasnije  Popijte zadnju dozu gorke soli. Vratite se natrag u krevet.
 2 sata kasnije  Možete jesti. Prvo popijte dosta tečnosti (voda, čaj, voćni sok). Pola sata kasnije, pojedite nešto voća.
 Sat vremena posle toga, možete jesti laganu hranu. Do večeri, trebalo bi da se osećate oporavljeno.


NAPOMENA:
Ukoliko na dan čišćenja jetre morate uzimati neke lekove, umesto 2 grejpfruta možete uzeti 4 limuna.
Čišćenjem jetre, žuči i žučnih kanala od toksina i holesterola poboljšaćete rad jetre koja štiti celi Vaš organizam.
Čišćenje jetre nije obavezno, već je samo dat savet i preporuka!